Detectie

Heeft je hond een goede neus en wil je er graag meer van weten? Willen jullie graag samen jullie talenten verder ontwikkelen? Wil je hiermee graag thuis ook aan de slag? Wil je je hond mentaal uitdagen? Dan is deze module iets voor jullie!

Tijdens de lessen detectie gaan we jullie begeleiden om samen met jullie hond bepaalde aangeleerde geuren te herkennen en te lokaliseren. De meest gekende voorbeelden zijn de douanehonden die bagage doorzoeken naar drugs, honden die explosieven detecteren in voetbalstadia om de veiligheid te waarborgen, … Maar het gaat veel verder, tot zelf het detecteren van kanker.

We beginnen bij het inprenten van de geur door er een positieve associatie mee te leggen. Daarna gaan we leren andere afleidingen te weerstaan en kunnen we verder werken tot het afzoeken van ruimtes of voertuigen. De mogelijkheden zijn eindeloos!

Het is heel mooi te zien hoe we als team kunnen samenwerken door te vertrouwen op het natuurlijk talent van onze honden. De hond zal aangespoord worden tot zelfstandig zoeken, maar toch is er ook begeleiding nodig om bijvoorbeeld rekening te houden met luchtcirculatie binnen een gebouw, temperatuur, wind, mogelijke schuilplaatsen, enz. Je zal verwonderd zijn hoe mentaal vermoeiend dit is voor je hond! 

Er is geen voorkennis nodig. Wie nieuw is start met een 45 minuten theoretische basis. De enige vereiste is dat je hondje voedsel- of spelgemotiveerd is. Doordat we steeds individueel werken is het nodig dat de hondjes in de wagen blijven wachten tussen de verschillende beurten in.

We bieden detectie aan op volgende geuren: Kruidnagel, kattenkruid, geld of tabak. Indien je een andere specifieke geur wenst aan te leren kan je ons steeds contacteren.

De lessen worden gegeven door Jurgen David, Scent Imprint For Dogs Certified Instructor

We gaan graag op verplaatsing en zijn steeds op zoek naar interessante locaties! (meer info via info@canisoptimus.be)

 

Kostprijs: 30€

SIFD2

Picture 7 of 7